Lokation

Strandvænget 45, 4000 Roskilde, Centralmagasinet

Entré

Gratis

Dato

13.06.2024
16:30 - 18.30

Sted

Sankt Hans

Debat

Panelsamtale: Modstand eller privilege?

Tag med til panelsamtalen om klasse og køn i forhold til vores frie tid.

I forbindelse med udstillingen Living Dead Time inviterer Museet for Samtidskunst  til anden panelsamtale om den frie tid.

Samtalen tager udgangspunkt i udstillingen Living Dead Time, hvor den italienske kunstner Danilo Correale udforsker nye perspektiver på det, der ofte opfattes som uproduktivt, og undersøger betydningen af de ting, vi gør, når vi ikke arbejder.

I samtalen diskuterer vi den frie tid op imod arbejdstiden i forhold til klasse og køn og  undersøger, i hvor høj grad vi i virkeligheden er frie til at være inaktive. Tidens tenderende og gradvise afstandstagen til arbejdet –  Er det et privilegium for de få eller en ret for alle? Desuden dykker vi i samtalen ned i  forskellige opfattelser af både arbejde og fritid i verden i dag og spørger, hvor universel denne bevægelse er.

Paneldebatten vil foregå på engelsk,med et  internationalt panel bestående af: den italiensk-svenske dokumentarfilminstruktør Erik Gandini, den engelske professor i køn, teknologi og kulturpolitik Helen Hester og kunstneren bag udstillingen Danilo Correale.

Eventet finder sted i udstillingen, og inden da vil det være muligt at deltage i en kort introduktion til udstillingen kl. 16.30 med kunstneren Danilo Correale og kuratoren Christian Skovbjerg Jensen, der også modererer samtalen.

Dagens program:

Vi serverer kaffe og kage undervejs.

kl. 16.30: Kort introduktion til udstillingen v/ kurator Christian Skovbjerg Jensen og kunstner Danilo Correale

kl. 17.00: Panelsamtale med Erik Gandini, Helen Hester og Danilo Correale – modereret af Christian Skovbjerg Jensen

kl. 18.30: Tak for i dag!

Praktiske informationer

Panelsamtalen foregår på engelsk.

Adresse
Strandvænget 45, 4000 Roskilde, Centralmagasinet

GRATIS ENTRÈ.

Transport
Fra Roskilde Station

Bus: 207 mod Osted. (Stoppested foran Føtex.) Stå af ved Vesthospitalet/Kurhuset.

OBS: Ruten er blevet omlagt i forbindelse med vejarbejde. Spørg derfor buschaufføren om at stoppe tættest ved Vesthospitalet/Kurhuset.

Cykel
Søg på Sct. Hans Have – Strandvænget 45, 4000 Roskilde i Google Maps.

Bil
Gratis parkering. Kig efter krydserne på kortet her.

Tilgængelighed i udstillingen – læs med her

Læs mere om Living Dead Time i udstillingsfolderen her

Foto: David Stjernholm

 

Erik Gandini (f. 1967, han/ham) er en italiensk-svensk filminstruktør, forfatter, producer og professor i dokumentarfilm ved Stockholms Konstuniversitet. Han har produceret og instrueret en række internationalt anerkendte dokumentarfilm, herunder The Swedish Theory of Love, Videocracy og hans seneste film After Work, hvor han rejste verden rundt for at undersøge vores forskellige opfattelser af arbejde.

Helen Hester (f. 1983, hun/hende) er professor i køn, teknologi og kulturpolitik ved University of West London. Hendes forskningsinteresser inkluderer teknofeminisme, seksualitetsstudier og teorier om social reproduktion. Hendes seneste publikationer inkluderer: After Work: A History of the Home and the Fight for Free Time (med Nick Srnicek, Verso, 2023), Xenofeminism (Polity, 2018) og Beyond Explicit: Pornography and the Displacement of Sex (SUNY Press, 2014). Hendes nyeste bog, Post-Work: What it is, why it matters, and how we get there (med Will Stronge) udkommer hos Bloomsbury senere i år.

Danilo Correale

Roland Paulsen er sociolog, ansat som forsker og underviser på Lunds universitet. Har forsket indgående i vores historiske såvel som nuværende forhold til arbejde, og blandt andet udgivet bogen ‘Arbetssamhället – Hur arbetet överlevde teknologin’. Og har også forsket i uro og skrevet en række kritiske indlæg om psykiatrien og psykologiens rolle i samfundet i dag. Roland er desuden fast skribent på Dagens Nyheters kultursektion.

Foto:Giuseppe_Cicala

Stedet

Sankt Hans

13.06.2024
16:30 - 18.30

Et stykke uden for Roskilde centrum finder du det tidligere psykiatriske hospital, Sankt Hans, som over de kommende år omdannes til et helt nyt levende bykvarter. Museet indtager området med udstillinger og events fra 2023 – 2026.

Læs mere