Lokation

Kapellet ved Sct. Hans Have, Bistrup Allé 36, 4000 Roskilde

Entré

Gratis

Dato

18.09.2024
kl. 15-17.30

Sted

Sankt Hans

Event

Sanselige fælleslæsninger

Vær med, når Roskilde Bibliotek holder fælleslæsninger midt i udstillingen I mørket beder vi solen huske os.

Få en unik litteraturoplevelse, når Roskilde Bibliotek åbner nye veje ind i museets efterårsudstilling, I mørket beder vi solen huske os, gennem et læseforløb, der fordyber sig i tekster udvalgt med inspiration fra udstillingstemaet.

Undervejs besøger vi nogle af udstillingens værker og forsøger at skabe en dybere forbindelse til naturen og årstiden ved at aktivere vores sanser. Forløbet ledes af bibliotekets læseguide, Mads, der vil læse højt af udvalgte noveller og digte. Under fælleslæsningen taler vi sammen om de personlige erfaringer, tanker og følelser, som de sanselige læsninger vækker i os.

Om udstillingen:
Med efteråret som udstillingsrum præsenterer Museet for Samtidskunst udstillingen I mørket beder vi solen huske os i Sct. Hans Have. Udstillingen dykker ned i menneskets mange relationer til naturen gennem 12 samtidskunstneres værker. Disser værker rummer åndelige og spirituelle aspekter såvel som politiske og kulturelle problemfelter som klimakrise, økofeminisme og dekolonialisme.

Praktiske informationer

Forløbet kræver ingen forberedelse fra dig. Bare kom, lyt og vær med. Du kan deltage lige som du har lyst – du kan dele dine tanker sammen med os andre, eller du kan bare lytte med i ro og mag. Og nyde halvanden time i trygt og roligt selskab.

Hvor:  I Kapellet, ved Sct. Hans Have

Transport
Fra Roskilde Station

Bus: 207 mod Osted. (Stoppested foran Føtex.) Stå af ved Vesthospitalet/Kurhuset.

OBS: Ruten er blevet omlagt i forbindelse med vejarbejde. Spørg derfor buschaufføren om at stoppe tættest ved Vesthospitalet/Kurhuset.

Cykel
Søg på Sct. Hans Have – Strandvænget 45, 4000 Roskilde i Google Maps.

Bil
Gratis parkering.

Læs mere om udstillingen I mørket beder vi solen husk oher

 

 

Stedet

Sankt Hans

18.09.2024
kl. 15-17.30

Et stykke uden for Roskilde centrum finder du det tidligere psykiatriske hospital, Sankt Hans, som over de kommende år omdannes til et helt nyt levende bykvarter. Museet indtager området med udstillinger og events fra 2023 – 2026.

Læs mere