Læring

Museet for Samtidskunst tilbyder løbende undervisning på de matrikler, hvor vi har igangværende projekter. Vi bringer også kunsten ind i jeres klasselokale med vores virtuelle skulpturer, der alle har medfølgende undervisningsmaterialer.  Find materiale til The Wrestlers her.

Vores undervisning er dialogbaseret, og vi bruger både hovedet og resten af kroppen til at lære om og af den alsidige samtidskunst. Børn og unge lærer at se godt efter, slå ørerne ud og tænke kreativt og innovativt.

 

 

Vi undersøger samtidskunstens mange ansigter, og arbejder med at analysere og diskutere kunstværkerne og de temaer, der hører til. Endvidere sørger vi for at imødekomme læringsmål for de forskellige fag – læs mere herom under hvert enkelt undervisningstilbud.

Booking og information:

Kunstformidler: Astrid Brincker Olson
astbol@samtidskunst.dk 

+45 60646182

Undervisningsforløb til udstillingen I mørket beder vi solen huske os

Museet tilbyder to forskellige undervisningsforløb i forbindelse med udstillingen I mørket beder vi solen huske os. 

Et forløb som optakt til udstillingen, hvor vi tager vi på eksklusiv smugkigstur i udstillingen – inden åbningen, mens den bygges op.

Et undervisningsforløb om natur og forbundethed. Der er to versioner:
et forløb tilpasset grundskolen og et målrettet dagtilbud.

Du kan læse om de forskellige forløb nedenfor.

Optakt til udstillingen (grundskolen)

Vær med når vi indsamler forrådskammer og bygger kunstværker til efterårets udstilling!

Efteråret er over os, fugle begynder at trække sydpå, vi skutter os, tager sweater på og suger de sidste af sommerens næringsstoffer til os inden mørket og kuldens gradvise komme. Museet for Samtidskunst er i gang med at forberede sin store efterårsudstilling  I mørket beder vi solen huske os, som handler om menneskets dybe rødder i og mangefacetterede forhold til naturen.

I dette undervisningsforløb tager vi på eksklusiv smugkigstur i udstillingen – inden dens åbning, mens den bygges op. Vi undersøger kunstværkerne i deres skabelsesprocesser og hjælper kunstnerne med at indsamle, høste, tørre og konservere planter til udstillingens kunstværker. Vi dykker ned i gamle ritualer og traditioner forbundet med høsten og forbereder os på årstidens skiften sammen med udstillingen. Hvordan kan vi tage lyset med os ind i mørket?

Når udstillingen åbner får I en særlig invitation til at komme tilbage og se de færdige kunstværker I har været med til at lave og så fejrer vi det med en høstfest, hvor vi tager til takke for jorden og de ressourcer vi har til rådighed.

Forløbet kan bookes 5. – 23. august. 
Det varer 1 time og er gratis. Det kan bookes ved at kontakte kunstformidler Astrid Brincker Olson på astbol@samtidskunst.dk.

Store dele af undervisingsforløbet foregår udendørs i udstillingen og naturen. Derfor må I gerne sørge for at klæde jer godt, varmt og regntæt.

Foto: værk af Ida Raselli

Kære jord, tak for livet (grundskolen)

Et undervisningsforløb om natur og forbundethed. 

Efteråret er over os, fugle begynder at trække sydpå, vi skutter os, tager sweater på og suger de sidste af sommerens næringsstoffer til os inden mørket og kuldens gradvise komme. I dette undervisningsforløb undersøger vi menneskets dybe rødder i og forhold til naturen.

Med udgangspunkt i udstillingen “I mørket beder vi solen huske os”, går vi med alle sanserne i et med efteråret og forandringens vinde. Vi indsamler forrådskammer for koldere tider og taler om hvordan vi kan tage lyset med os ind i mørket. Vi stifter bekendtskab med gamle traditioner og ritualer for markering af årstidernes skiften og hilser på markens gemte ånder. Vi øver os i at vise respekt for naturen og alle dens levende væsner og planter, og taler om hvordan vi kan hjælpe den med at bevare og forny sig selv i evig cyklus.

Undervisningen foregår dialogbaseret og gennem en blanding af værksamtaler, miniforedrag og tværæstetiske og kreative øvelser sår vi løbende spørgsmål til udstillingens temaer sammen. I udstillingens komposteringsrum bearbejder vi senere vores samtaler til nye  kunstværker, som man må tage med sig hjem. Forløbet afsluttes med en høstfest, hvor vi tager til takke for jorden og de ressourcer vi har til rådighed.

Store dele af undervisingsforløbet foregår udendørs i udstillingen og naturen. Derfor må I gerne sørge for at klæde jer godt og varmt samt vind- og regntæt.

Forløbet henvender sig til børnehaver, indskoling og mellemtrin i naturfagene og billedkunst. Vi skræddersyr forløbet til den gældende aldersgruppe.

Forløbet varer 1 time og koster 400 kr. Det kan bookes fra 26. august – 21. december ved at kontakte kunstformidler Astrid Brincker Olson på astbol@samtidskunst.dk.

Foto: Sidsel Bonde, Grødegejster, agerånder, 2022, Foto: Øystein Thorvaldsen

Kære jord, tak for livet (dagtilbud)

Et undervisningsforløb om natur og forbundethed. 

Efteråret er over os, fugle begynder at trække sydpå, vi skutter os, tager sweater på og suger de sidste af sommerens næringsstoffer til os inden mørket og kuldens gradvise komme. I dette undervisningsforløb undersøger vi menneskets dybe rødder i og forhold til naturen.

Med udgangspunkt i udstillingen I mørket beder vi solen huske os, går vi med alle sanserne i et med efteråret og forandringens vinde. Vi indsamler forrådskammer for koldere tider og taler om hvordan vi kan tage lyset med os ind i mørket. Vi stifter bekendtskab med gamle traditioner og ritualer for markering af årstidernes skiften og hilser på markens gemte ånder. Vi øver os i at vise respekt for naturen og alle dens levende væsner og planter, og taler om hvordan vi kan hjælpe den med at bevare og forny sig selv i evig cyklus.

Undervisningen foregår dialogbaseret og gennem en blanding af værksamtaler, miniforedrag og tværæstetiske og kreative øvelser sår vi løbende spørgsmål til udstillingens temaer sammen.

I udstillingens komposteringsrum bearbejder vi senere vores samtaler til nye kunstværker, som man må tage med sig hjem. Forløbet afsluttes med en høstfest, hvor vi tager til takke for jorden og de ressourcer vi har til rådighed.

Store dele af undervisingsforløbet foregår udendørs i udstillingen og naturen. Derfor må I gerne sørge for at klæde jer godt og varmt samt vind- og regntæt.

Forløbet henvender sig til børnehaver, indskoling og mellemtrin i naturfagene og billedkunst. Vi skræddersyr forløbet til den gældende aldersgruppe.

Forløbet varer 1 time og koster 400 kr. Det kan bookes fra 26. august – 21. december ved at kontakte kunstformidler Astrid Brincker Olson på astbol@samtidskunst.dk.

Undervisningsforløb i udstillingen Living Dead Time

Eksamensperioderne er over os og med det følger travlhed, præstationsangst, høje forventninger om en uendelig produktivitet, der gør, at mange elever sidder med forberedelserne i døgndrift.

I dette undervisningsforløb undersøger vi, hvordan man håndterer præstationsangst og skaber omsorgsfulde lommer af ro i de hektiske eksamensperioder og læseferier, som en ligeså vigtig forberedelse til fremtiden.

Med udgangspunkt i udstillingen Living Dead Time af den italienske kunstner Danilo Correale, dykker vi ned i produktivitets-mentalitetens skyggesider og taler om at passe på os selv i karakterræset og om betydningen  af det at tage en pause og holde fri undervejs i hektiske perioder.

Vi skal visualisere fremtiden sammen, og undersøge hvordan en meningsfuld brug af tid kan se ud for os, og hvilket liv vi drømmer om. Undervisningsforløbet er dialogbaseret, og alle samtaler foldes ud med udgangspunkt i værknære og praktiske øvelser, der forholder sig til udstillingen.

Udstillingen Living Dead Time med den italienske kunstner Danilo Correale undersøger værdien i det vi gør, når vi er inaktive. Udstillingen stiller skarpt på vores hyperaktive samfund, der, med vækst og produktivitet solidt plantet i centrum, ofte påvirker følelser af skam og skyld forbundet med det uproduktive, selv i fritiden. Correale diskuterer konsekvenserne af vores evige stræben efter produktiviteten og visualiserer gennem tankeeksperimenter, hvordan en fremtid kan se ud, hvor vi er i kontakt med vores inderste intuition og ejer vores egen tid.

Forløbet retter sig mod de travle udskolings- og gymnasieelever og sigter efter at udvide sproget for og fokus på trivsel i de travle afslutningsperioder.

Undervisningsforløbet koster 400,- og varer 1,5 time. Book tid hos kunstformidler Astrid Brincker Olson: astbol@samtidskunst.dk / 8195 5853.

Har du som lærer særlige ønsker til forløbets indhold og retning, så føl dig velkommen til at skrive eller ringe.

Foto: Danilo Correale. Stillbillede fra Reverie, C.sy The Artist