Læring

Museet for Samtidskunst tilbyder løbende undervisning på de matrikler, hvor vi har igangværende projekter. Vi bringer også kunsten ind i jeres klasselokale med vores virtuelle skulpturer, der alle har medfølgende undervisningsmaterialer.  Find materiale til The Wrestlers her.

Vores undervisning er dialogbaseret, og vi bruger både hovedet og resten af kroppen til at lære om og af den alsidige samtidskunst. Børn og unge lærer at se godt efter, slå ørerne ud og tænke kreativt og innovativt.

 

 

Vi undersøger samtidskunstens mange ansigter, og arbejder med at analysere og diskutere kunstværkerne og de temaer, der hører til. Endvidere sørger vi for at imødekomme læringsmål for de forskellige fag – læs mere herom under hvert enkelt undervisningstilbud.

Booking og information:

Kunstformidler: Astrid Brincker Olson
astbol@samtidskunst.dk 

+45 60646182

Undervisningsforløb i udstillingen Living Dead Time

Eksamensperioderne er over os og med det følger travlhed, præstationsangst, høje forventninger om en uendelig produktivitet, der gør, at mange elever sidder med forberedelserne i døgndrift.

I dette undervisningsforløb undersøger vi, hvordan man håndterer præstationsangst og skaber omsorgsfulde lommer af ro i de hektiske eksamensperioder og læseferier, som en ligeså vigtig forberedelse til fremtiden.

Med udgangspunkt i udstillingen Living Dead Time af den italienske kunstner Danilo Correale, dykker vi ned i produktivitets-mentalitetens skyggesider og taler om at passe på os selv i karakterræset og om betydningen  af det at tage en pause og holde fri undervejs i hektiske perioder.

Vi skal visualisere fremtiden sammen, og undersøge hvordan en meningsfuld brug af tid kan se ud for os, og hvilket liv vi drømmer om. Undervisningsforløbet er dialogbaseret, og alle samtaler foldes ud med udgangspunkt i værknære og praktiske øvelser, der forholder sig til udstillingen.

Udstillingen Living Dead Time med den italienske kunstner Danilo Correale undersøger værdien i det vi gør, når vi er inaktive. Udstillingen stiller skarpt på vores hyperaktive samfund, der, med vækst og produktivitet solidt plantet i centrum, ofte påvirker følelser af skam og skyld forbundet med det uproduktive, selv i fritiden. Correale diskuterer konsekvenserne af vores evige stræben efter produktiviteten og visualiserer gennem tankeeksperimenter, hvordan en fremtid kan se ud, hvor vi er i kontakt med vores inderste intuition og ejer vores egen tid.

Forløbet retter sig mod de travle udskolings- og gymnasieelever og sigter efter at udvide sproget for og fokus på trivsel i de travle afslutningsperioder.

Undervisningsforløbet koster 400,- og varer 1,5 time. Book tid hos kunstformidler Astrid Brincker Olson: astbol@samtidskunst.dk / 8195 5853.

Har du som lærer særlige ønsker til forløbets indhold og retning, så føl dig velkommen til at skrive eller ringe.

Foto: Danilo Correale. Stillbillede fra Reverie, C.sy The Artist