Dato

28. oktober 2022
28. oktober 2024

Sted

Det digitale rum

Digital udstilling

Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden

Museet slår sine virtuelle porte op til den digitale udstilling Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden, der midt i en verden i opbrud spørger: Hvordan vil du gennem små handlinger være med til at skabe forandring?

 

Med dit svar underskriver du ikke kun et sæt vilkår og betingelser udformet af kunstneren, men du fremmaner også ånden Zoba’ah (زوبعة) fra Islamisk mytologi, der er omdrejningspunkt i Allahyaris digitale univers.

Dit løfte om forandring bliver indgangsbilletten til mødet med den skulpturelle hvirvelvind, der giver dig tankegods og handlekraft til at løse nogle af de mest grundlæggende udfordringer, som vi står over for i dag.

Ved at kombinere aktivisme, kulturhistorie og teknologi udfordrer Morehshin Allahyari i sine værker samtidens normer og spørger, hvilken fremtid vi egentlig vil leve i. Værket Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden er en del af Allahyari’s langvarige project She Who Sees the Unknown, hvor hun 3D-modellerer, -scanner, og –printer jinner. Herigennem genfortolker hun dem som monstrøse queerfigurer og skaber modstykker til idéen om den maskuline helt ud fra et mellemøstligt blik.

Stedet

Det digitale rum

28. oktober 2022
28. oktober 2024

Det digitale rum som udstillingssted

Læs mere