Type

Biblioteksudstilling og online julekalender

 

Dato

01. december 2023
24. december 2023

Sted

Det digitale rum

Digital udstilling

Karen from the Mill

Ny julekalender udfordrer traditionerne og forstyrrer julefreden.

1.- 24. december åbner vi lågerne til i alt 24 afsnit, der tilsammen danner julekalenderen og kunstværket: Karen from the Mill.

Julekalenderen er et kunstnerisk møde mellem en række forfattere, billedkunstnere, koreografer og musikere, der udgør hele holdet af skuespillere. Du kan blandt andet opleve den prisvindende musiker, Clarissa Connelly, i rollen som den mystiske Karen, der spiller over for forfatterne Fie Martens Ljungmann og Ulrikke Bak, musiker Sø Skinnebach og mange andre fra den danske kunstscene.

Karen from the Mill er skabt af kunstnerne Aske Olsen, Marie Vedel og Selina Rom Andersen, som også selv er en del af rollelisten.

En absurd julefortælling
Umiddelbart er scenen sat til den klassiske, nostalgiske julekalender med historien om en fremmed, der kommer til en lille landsby og hvirvles ind i en magisk fortælling med nisser, en gammel mølle og jagten på noget. Og så alligevel ikke helt. For i historien om René, der kommer til byen for at finde sin halvsøster, er det som om, at det overordnede plot drukner i en grød af absurditeter, og julekalenderen selv glemmer, hvad den egentlig handler om.

I stedet suges man som forventningsfuld seere ind i et alternativt juleunivers, hvor billeder, personer og situationer flettes sammen til en ny helhed. Her møder vi bl.a. englen Rygestop og bedepersonen, der huser byens decoupage-værksted i sin bedeforretning og følger julegrøden, der smugles i urner.

Resultatet er en magisk blanding af lige dele klassisk julekalender og samtidskunst – vævet sammen af en underspillet humor og den julekalenderæstetik, som vi kender så godt.

Lågerne til julekalenderen kan åbnes online gennem museets Instagramprofil, @museet_for_samtidskunst, eller hjemmesiden karenfromthemill.dk. Samtidig vises dagens afsnit på fire forskellige biblioteker landet over: Dokk1 i Aarhus, Odense Hovedbibliotek, Esbjerg Hovedbibliotek og Roskilde Bibliotek.

Hvert afsnit har en varighed på ca. 6. minutter.

Rolleliste og skuespillere
René: Selina Rom Andersen
Karen: Clarissa Connelly
Oldfruen Tina: Fie Martens Ljungmann
Info-engel: Ani Liv Kampe
Tanya: Ulrikke Bak
Thea: Marie Vedel
BP: Aske Olsen:
Rygestop: Salomon Santis
Sømanden: Ville Laurinkoski
Tim: Jens Kæmpe
Kåre: Gustav Strange
Matte: Philippa Linneberg Stubkjær
Robin: Sø Skinnebach
Onkel 1: Sophie Suaning
Onkel 2: Honza Hoeck
Oldfrue 2: Thjerza Balaj
Lille René: Daisy Suaning
Præst og Brugsen-medarbejder: Gustav Hooge
Død person i bedemandsforretning: Nanna Friis
Julevejleder: Tom Vestergård
Stemmen i røret: Silas Toft
Far Pouls stemme: Bjørn Rasmussen
Barnestemme: Lili Hannah Exner Stubbe Teglbjærg

 

En særlig tak til 
Odense Filmværksted, Fyhn Bedemandsforretning ApS, Lorenzens butik, Sønderho Forsamlingshus, Sønderho Borgerforening, Fonden Gl. Sønderho, Sønderho Kro, Camping Klitten og indbyggere i Sønderho.

Om kunstnerne Karen from the Mill
Aske Olsen, Marie Vedel og Selina Rom Andersen har kendt hinanden siden 2015. Gennem tekstbaserede og performative installationer, film og deltagelsesstykker har de både selvstændigt og kollektivt beskæftiget sig med deres fælles interesse i det genrebrydende format.

Støttet af

Stedet

Det digitale rum

01. december 2023
24. december 2023

Det digitale rum som udstillingssted

Læs mere