Type

Digital udstilling

Dato

07. december 2021
07. december 2024

Sted

Det digitale rum

Digital udstilling

The Wrestlers

Som et af de første museer nogensinde har Museet for Samtidskunst købt en digital 3D-skulptur – en såkaldt non-fungible token (NFT), som indgår i museets faste samling. Værket er skabt af kunstner Ditte Ejlerskov, der i en årrække har arbejdet med en virtuel åre i sit virke. Udforsk værket og udstillingen i The Wrestlers’ eget digitale univers. Du finder indgangen her på siden. 

The Wrestlers er Ditte Ejlerskovs fortolkning af den klassiske skulptur af samme navn, som i dag findes på Ufizzi-galleriet i Firenze. I den nye udgave er de to brydende mænd byttet ud med to kvinder.

Ejlerskov skabte sin version som forberedelse til fødslen af sit andet barn og som en visualisering af den indre kamp, der udspiller sig mellem de to hormoner adrenalin og oxytocin, som er forbundet med de modstridende følelser frygt og kærlighed. The Wrestlers er det mentale billede, der hjalp hende til at finde den ro, der skal til for at genvinde kontrollen over kroppen, når den bliver udsat for ekstrem smerte.

The Wrestlers udforsker både helt nære problemstillinger og større samfundsøkonomiske.  Udstillingen dykker ned i alle de perspektiver, der er knyttet til den digitale skulptur og undersøger bl.a. kryptovaluta, NFT-begrebet og værket i et kunstfagligt perspektiv, der trækker tråde flere tusind år tilbage.

Endelig kan bryderne downloades og endda afprøves i stuen derhjemme som augmented reality gennem en QR-kode. Det lader særligt et spørgsmål hænge i luften: i hvor høj en grad påvirkes den fysiske verden af den digitale?

Stedet

Det digitale rum

07. december 2021
07. december 2024

Det digitale rum som udstillingssted

Læs mere